Sejarah Sekolah

Sekolah Kebangsaan Wangsa Maju Zon R10 terletak di Seksyen 10, Wangsa Maju, Kuala Lumpur. Ianya telah siap dibina di atas tapak seluas 6.16 hektar pada 1996 dan terdiri dari 3 blok tiga tingkat serta sebuah blok kantin. Sekolah Kebangsaan Wangsa Maju Zon R10 juga mempunyai sebuah padang bolasepak yang besar.

Sekolah Kebangsaan Wangsa Maju Zon R10 mula beroperasi mulai 2 Januari 1997 dengan murid seramai 660 orang dan 45 tenaga pengajar. Guru Besar pertama Sekolah Kebangsaan Wangsa Maju Zon R10 ialah Encik Misran bin Kariati.

Sekolah Kebangsaan Wangsa Maju Zon R10 kini diterajui oleh YBhg Datin Hajah Faizah binti Shamsudin dan dibantu oleh Puan Law Lip Sim (Guru Penolong Kanan Tadbir & Kurikulum), Puan Julia binti Nordin (Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid) dan Puan Hajah Zaridah binti Abd Wahid (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum) serta kira-kira 65 tenaga pengajar dan 8 tenaga sokongan.

Advertisements

One response to “Sejarah Sekolah

  1. Mohd Faiszal Bin Ismail

    Assalamuualaikum para pendidik yang dihormati,saya ingin memasukkan anak saya dalam sekolah puan untuk darjah satu pada awal tahun 2018 ,masih sempatkah lagi,dan bagaimana caranya ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s